Nove tehnologije su naša domaća zadaća!

2018-09-28 | RIS press tim

Promotion
U Sarajevu je održana prva međunarodna konferencija “Obrazovanje i informacione tehnologije: novi pogledi i izazovi” sa naglaskom na uspostavljanje sistema digitalno zrelih škola i unaprjeđenju kvalitete obrazovanja. Razvoj novih kompetencija za informatizaciju u obrazovanju je veoma važan za prosvjetne radnike, ali i za učenike.
Tim povodom, predstavili smo 3 savremena proizvoda:
• Kyocera Teaching Assistant
• Epson EB-680wi Ultra-short Throw Interactive Projector
• 3D printer Wanhao i3 plus

Svi učesnici konferencije su imali priliku na licu mjesta testirati rad proizvoda te saznati više informacija o načinu korištenja i njihovim benefitima za sve školske ustanove.

Današnja “digitalna generacija” svakodnevno je okružena modernim tehnološkim uređajima. Nastavu je potrebno prilagoditi djeci, njihovim interesima te ih potaći da jednostavnije savladaju gradivo na zanimljiv i interaktivan način.

Pored toga što takvi uređaji povećavaju aktivnost i interesovanje djece tokom časa, promovišu aktivno učenje i podstiču kreativno razmišljanje. Djeca na jednostavan i praktičan način mogu naučiti nešto novo ili primijeniti stečeno znanje.

Za više informacija o savremenim tehnološkim uređajima koji će olakšati i unaprijediti nastavni process nas možete kontaktirati putem emaila: web@ris.ba.