Zašto koristiti sušače za ruke


Prenošenje bakterija češće je posljedica od vlažne kože, nego od suhe, stoga pravilno sušenje ruku nakon pranja trebala bi biti sastavni dio procesa higijene ruku u zdravstvenoj zaštiti.

Prije 50 godina, prva revolucija u javnim toaletima odvijala se širom svijeta sa pojavom sušača za ruke. Kao novi sistem za sušenje ruku u odnosu na prijašnje metode, vrlo brzo je postao popularan. Danas vrlo rijetko možemo ući u javni toalet koji nema ovaj aparat. Međutim, tokom vremena sušač za ruke je evoluriao i time je rođen novi koncept: visoka brzina i energetska efikasnost. S time su tradicionalni sušaći ruku sa vrućim zrakom upotpunjeni novom linijom sušača za ruke koji su postigli drastično smanjena vremena sušenja ruku, operativnih troškova, i emisije CO2 u atmosferu.

Kupovinom sušača za ruke smanjite troškove

Pri kupovini sušača za ruke, na prvi pogled se čini kao veliki trošak. Međutim, kada se odlučite na kupovinu primjetit ćete uštedu u odnosu na druge metode sušenja. Jednom instaliran nećete imati otpad za odlaganje, niti potrebu za ponovno mijenjanje ručnika kao što ste imali s drugim metodama sušenja ruku. Također, više nećete morati kupovati maramice sa brisanje ruku. Dugoročno gledajući, sušači ruku će donijeti značajnu uštedu Vašoj firmi.

Zaštite svoj okoliš!

Zabrinutost za životnu sredinu sve češće postaje faktor u donošenju odluke kod potrošača. Pripadajuće emisije ugljen-dioksida samo od odlaganja papira imaju masivan uticaj na životnu sredinu. Zbog toga se sušač za ruke pokazao kao vrlo efikasno rješenje, pogotovo kada govorimo o školama i preduzećima gdje se svaki dan potroši desetine maramica.

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Profesionalni usisivači

Ljudi teže ka hotelskim sobama za koje se zna da pružaju čistoću. Čistoća se pokazala kao glavni odlučujući faktor za kupce kada razmatraju hotel...

blog-image
Zašto je čišćenje od važnosti za kompaniju?

Međutim, važno je razmisliti i o tome kako se Vaši zaposleni osjećaju i koliko su efikasni u nečistom okruženju. Često ne uzimamo u obzir ...