Značaj promotivnih poklona


 Bilo da ste mali start-up ili velika korporacija, promotivni proizvodi su ključni za uspjeh vaših marketinških napora. To je marketinška taktika koja postoji već stoljećima. Promotivni artikli pomažu preduzećima da lakše dopru do potencijalnih i postojećih klijenata i to je u poslovnom svijetu postala činjenica. Ovaj vid promocije Vaše kompanije pokazao se kao jeftin ali efikasan kada je u pitnaju privlačenje novih klijenata. Promotivni materijali kao što su sitni pokloni su veoma isplativ kanal koji stvaraju dugotrajan utisak kod klijenta i pronalaze put do srca kupca.

Logo kreira trenutnu vizeulnu vezu s kupcima. Kada kompanija pokloni svojim klijentima proizvod koji na sebi sadrži logotip, imidž brenda se ugrađuje u um potrošača. Studije su ustanovile da promotivni artikli koji na sebi imaju logotip su 89% efektivniji. Dok oglas u novinama ili TV reklama će oduzeti mnogo od vašeg marketing budžeta, a rezultat koji daje je privlačenje klijenta na djelić sekunde. Upotrebljivi poklon kao što je olovka ili rokovnik ostaje više vremena sa klijentom i stalno podsjeća klijenta na Vaše prisustvo. Metoda promovisanja kroz promo materijal rezultirat će povećanjem svijesti o vašoj kompaniji što će pomoći kupcima da se odluče za Vaš brend prije nego vaše konkurencije.

Promotivni proizvodi obavezuje vaše klijente na emocionalniji način, jer proizvod ostaje kod njih. Prilikom distribucije ovih besplatnih poklona, važno je da se fokusirate na davanje proizvoda koji se češće koriste, čineći Vaše proizvode vidljivim. Također je važno držati na umu da proizvod koji poklanjate bude kvalitetan, jer govori o vašoj kompaniji, budućnosti s klijentom, i pomoći će vam da ostvarite snažnu bazu klijenata.

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Značaj korporativnih poklona

Mnogo je različitih metoda za održavanje uspješnih veza sa kupcima, klijentima i poslovnim partnerima. Jedan od najefikasnijih načina da i...

blog-image
Promotivni Bobby ruksak po mjeri čovjeka

Svaki dan se širom svijeta zabilježi 400 000 krađa i zbog toga je predstavljen Bobby „antilopovski“ ruksak. Dizajneri Bobby ru...