Zašto je kancelarijska stolica Vaš najbolji prijatelj?


Zbog potrebe za egzistencijom većinu vremena provodimo na poslu, što je dovelo do toga da čak trećinu svog života provedemo sjedeći. Obzirom da sama priroda čovjeka je da se kreće, dugotrajno sjedenje može izazvati različite zdravstvene probleme, dok neudobna kancelarijska stolica potpomaže javljanju istih.

Da bi održali zdravlje Vas i Vaših uposlenika, dizajneri su predstavili ergonomsku stolicu s posebnim akcentom na njenu udobnost, kvalitetu, funkcionalnost i dizajn. Funkcionalnost korisniku omogućava prirodno držanje i slobodu pokreta pružajući mu idealnu podršku za leđa, optimalno zdrav i udoban položaj za sjedenje, kao i mogućnost blokiranja sjedala i naslona za leđa u pet pozicija zasebno.

Premda primarni cilj ergonomske stolice je bio da podrži zdravlje njenih korisnika, istraživanja su pokazala da investiranje u ergonomski namještaj takođe ima sljedeće beneficije:

Povećana produktivnost – Stolica koja promoviše dobro držanje, podešavanje visine u odnosu na radni sto, kao i udobnost, njeguje efikasnost uposlenika.

Kvalitet rada – Loša uredska stolica uzrokuje bolove u leđima i ukočenost u vratu, što znatno umanjuje efikasnost i kvalitet rada.

Kultura sigurnosti – Ulaganje u ergonomske stolice će dati pozitivniju sliku o Vašoj kompaniji koja ukazuje na Vašu posvećenost uposlenicima i njihovom zdravlju.

Kako bi pronašli idealnu stolicu, firma R&S nudi različite modele ergonomskih stolica u pogledu na dizajn, materijal, boju i cijenu.
Ponudu asortimana možete pogledati na web stranici: https://www.ris.ba/.
Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Projektna opremanja

Raspored vaše kancelarije može direktno uticati na performanse zaposlenika. Ako je dizajn ureda optimiziran na osnovu zadataka vaši...

blog-image
Šta je Open Space koncept kancelarija?

Kako Open Space kancelarije pozitivno utječu na zaposlene?  Bolja komunikacija,kreativnost i međuljudski odnosi  Eliminisanjem zi...