Double A – papir koji mijenja svijet!


double-a

Double A premijum papir za kopiranje, uveden 2000. godine, bio je prvi brend usmjeren ka potrošačima i vodeći je brand u Tajlandu 10 godina za redom zahvaljujući svom kvalitetu i dosljednom, inovativnom programu marketinških komunikacija.


Papir sa osobnošću

Osobnost marke Double A podiže proizvod na mnogo više od kopiranja papira. Double A je premija, svjetski, pouzdan, inovativan i profesionalan - sve što kancelarijski radnici širom svijeta koji ga koriste teže biti.

Međutim, govoreći o Double A papiru, poseban naglasak trebamo staviti na njegov kvalitet. Tajna njegove kvalitete krije se u drveću, ali i više od 25 godina istraživanja i razvoja 2500 eukaliptusa kako bi se pronašla idelana vrsta drveta. Obzirom da je drvo određeno tropskom klimom i kvalitetom zemljišta, bio je izazov pronaći tvrdo drvo koje će dati najbolje rezultate u proizvodnji papira i celuloze.

Da bi očuvali kvalitet, a s druge strane i pomogli razvoju poljoprivrede na Tajlandu, ova kompanija je pokrenula program “Papir iz Farmskih Stabala”. Konstantno visok kvalitet Double A proizvoda koji je zadobio povjerenje potrošača širom svijeta počinje s visokokvalitetnim vlaknima koja se održivo dobivaju iz revolucionarnog programa uzgoja stabala. “Papir iz Farmskih Stabala” postao je prihvaćen koncept uzgoja stabala u Tajlandu i prakticira ga više od 1,5 miliona poljoprivrednika.

Double A svake godine u provinciji Prachinburi u svom rasadniku razmnoži 100 miliona mladica  koje se dalje distributiraju poljoprivrednicima u “PFS” programu kako bi se posadili duž prethodno neiskorištenih brazda rižnih polja. Brzorastuće drvo osigurava poljoprivrednicima naknadu za njihove napore nakon tri do pet godina. A budući da se papirna stabla regenerišu tri puta, farmeri mogu skupiti i zaraditi dodatni prihod nakon svakog ciklusa. Zahvaljujući poljoprivrednicima koji njeguju Double A Paper drveće omogućeno je korištenje jedinstvene karakteristike vlakana koje daju svakom listu papira dosljedno visoku gustoću i kvalitet potrebnu za stabilnost i glatkoću.


Naravno, postoje i druge kompanije za proizvodnju papira koje zadivljuju svojom kvalitetom proizvoda, ali da li i oni mijenjaju svijet?

Podijeli na:

Povezani članci

blog-image
Uni-ball olovke

Uprkos tome što živimo u digitalnom svijetu, pisanje na papiru još uvijek nije izašlo iz mode. Najčešće biramo papir ...

blog-image
Značaj kancelarijskog materijala

Kancelarijski materijal je nešto što obično uzimamo zdravo za gotovo. Iako ga koristimo tokom skoro svakog poslovnog zadatka, nije ...